Anne Jonker

Anne Jonker PhD Kandidaat

Veerkracht & veiligheid

Anne heeft een bachelor Political Science met een specialisatie in Internationale Betrekkingen van de Universiteit van Amsterdam, en een master Law & Society: Governance and Global Development (Cum Laude) aan de Universiteit Leiden. Sinds 2023 is ze als promovendus verbonden aan het Leiden University Van Vollenhoven Institute (VVI).

Anne's onderzoek richt zich op de interactie en relatie tussen de staat en burger, waarbij de nadruk ligt op deze relaties in de context van het zorg- en veiligheidsdomein.

Voordat ze aan haar promotieonderzoek begon, was Anne junior docent en onderzoeksassistent bij de VVI. Als onderzoeksassistent heeft ze empirisch onderzoek gedaan op het gebied van terrorismebestrijding en was ze medeauteur van het criminologisch raamwerk. Momenteel is ze ook betrokken bij de coördinatie van de Master Honours Course 'Climbing the Wall of Empathy: Researching "The Other" Through Academic and Artistic Research', en is zeer geïnteresseerd in het snijvlak en de samenwerking tussen kunst en wetenschap.