Save the date! Werkatelier: Bouwen aan veerkracht

Save the date! Werkatelier: Bouwen aan veerkracht

2 - 4 oktober 2024

Op 2, 3 en 4 oktober 2024 vindt in Amsterdam het werkatelier 'Bouwen aan veerkracht' plaats. In het driedaagse werkatelier ‘Bouwen aan veerkracht’ staan de theorie en praktijk over hoe we veerkracht kunnen opbouwen in buurten en wijken centraal. We putten hierbij uit kennis en onderzoeksresultaten van het vijfjarige NWA-onderzoeksprogramma Crafting Resilience.

Tijdens dit werkatelier worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals het opbouwen van nieuwe relaties tussen burgers en overheid en de samenwerking over verschillende domeinen heen bij gebiedsgericht werken. Ook komt het versterken van de stem en positie van inwoners aan bod. Daarnaast staat centraal wat veerkrachtopbouw vraagt van bestuurders, beleidsmakers, ambtenaren en professionals, zoals sociaal werkers en politieagenten.

Voor wie?

Dit werkatelier is bedoeld voor docenten van (hbo)opleidingen sociaal werk, integrale veiligheidskunde, bestuur en beleid, en de politieopleiding. Ook opleiders en trainers van interne opleidingsacademies van organisaties, gemeenten en ministeries zijn van harte welkom.

Wat gaan we doen?

Door een mix van inspirerende gastsprekers, theoretische kaders, praktijkbezoeken, samenwerken aan praktijkvragen en gezamenlijke reflectie, werk je tijdens dit werkatelier toe naar een strategie om de nieuwe inzichten over veerkrachtopbouw te integreren in jouw eigen opleiding of training.

In het voorjaar volgt meer informatie over de inhoud van het programma en aanmelden. Interesse of vragen? Stuur een mail naar Sarah Smith, projectmanager Crafting Resilience: s.e.c.smith@fsw.leidenuniv.nl.

Deel met je netwerk

Wil je deze Save the Date met je netwerk delen? Dat kan makkelijk via LinkedIn: 

Naar LinkedIn