Universiteit van Amsterdam wordt thuis voor het Crafting Resilience project

Universiteit van Amsterdam wordt thuis voor het Crafting Resilience project

07 mei 2024

Na bijna twee jaren bij Leiden Universiteit gaat het Crafting Resilience project de Universiteit van Amsterdam vanaf 1 juni 2024 zijn thuis noemen.  

Projectleider Anouk de Koning wordt professor in Power, Politics and the State bij de afdeling Antropologie aan de UvA. De UvA wordt dan dus de thuisbasis (penvoerderinstituut) voor het Crafting Resilience project. Projectmanager Sarah Smith verhuist ook mee naar de UvA. Datzelfde geldt voor Charlotte van Veen en Yannick Drijfhout, de onderzoekers van lijn 1, Sociale veerkracht als politieke praktijk.

Crafting Resilience blijft deels bij de Universiteit Leiden, vertegenwoordigd door onderzoekslijn 3 (Veerkracht & Veiligheid) van PI Maartje van der Woude, bij het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Samenleving. Onderzoekslijn 2 (Praktijken van sociale rechtvaardigheid in sociaal werk) van PI Femke Kaulingfreks blijft bij InHolland i.s.m. de UvA en Hoogeschool van Amsterdam. De rest van onze consortium-en samenwerkingspartners blijven verbonden aan het project tot 2027.