Postdoc gezocht voor onderzoek naar de praktijk van community-based sociaal beleid in Amsterdam-Noord

Postdoc gezocht voor onderzoek naar de praktijk van community-based sociaal beleid in Amsterdam-Noord

17 april 2024

Heb je ervaring en deskundigheid in onderzoek naar de relatie tussen overheid en burgers, en intersectionele sociale ongelijkheid? Ben je goed bekend met etnografisch onderzoek? Werk je effectief in teamverband en ben je enthousiast over samenwerking met maatschappelijke partners? Wij zoeken een postdoc voor onderzoek naar de praktijk van community-based sociaal beleid in Amsterdam Noord.

Wat ga je doen

 1. In deze positie onderzoek je de praktijk van community-based sociaal beleid in samenwerking met partners in Amsterdam-Noord, en mogelijk een andere casus waaraan je zelf vorm geeft. Het onderzoek richt zich met name op de visie, dynamiek en dilemma’s van verschillende bestuurlijke en beleidsactoren die meewerken aan dergelijk beleid. Dit onderzoek sluit aan bij het onderzoek van één van de PhDs binnen de lijn die zich vooral richt op de interactie met bewoners en andere niet-professionele partijen.
   
 2. Je levert een bijdrage aan de synthese van inzichten uit de onderzoekslijn: identificatie en analyse van de overeenkomsten en verschillen in bestuurs- en gemeenschapsrelaties en politieke verbeelding in de door de promovendi en postdoc bestudeerde cases. Het doel is om meer inzicht te verkrijgen in de politiek en praktijk van nieuwe vormen van samenwerking tussen overheid en burgers in het sociaal domein in Nederland.
   
 3. Je speelt ook een belangrijke rol bij de coördinatie van activiteiten en contacten binnen onderzoekslijn 1., en met de (postdocs van de) andere onderzoekslijnen. Je werkt nauw samen met hoofdonderzoeker Anouk de Koning, de twee promovendi, en de rest van het aan de onderzoekslijn verbonden team. Concreet gezien draag je bij aan de organisatie en coördinatie van onderzoeksactiviteiten, aan de samenwerking en communicatie met de aan de onderzoekslijn verbonden maatschappelijke partners, en aan de conceptualisering van de producten voor een niet-wetenschappelijk publiek.
   

Wat neem je mee

 • een afgeronde PhD in Antropologie, Sociologie, Bestuurskunde of een andere relevante sociale wetenschap;
 • onderzoekservaring en expertise op het gebied van antropologie of sociologie van beleid, staat-burgerrelaties en intersectionele sociale ongelijkheid;
 • ruime ervaring met etnografisch onderzoek;
 • ervaring met het zelfstandig uitvoeren en coördineren van onderzoek in een grootstedelijke omgeving;
 • aantoonbare geschiktheid voor het coördineren van activiteiten in de onderzoekslijn;
 • uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

Meer informatie

Meer informatie over de positie, het project, de taken en de sollicitatieprocedure is te vinden op de vacaturepagina van de UvA

Voor vragen en meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met projectmanager Sarah Smith via application-antr-fmg@uva.nl.